Trummelkraasi pealt maha võetud villalint on mõnus ja kohev ja selle saab kenasti rulli keerata. Nendel rullidel on ainult paar häda. Esiteks võtavad nad päris palju ruumi, kui neid rohkem on. Ja kokku surudes kipuvad nad veidi pussakaks minema. Selle vältimiseks meeldib mulle villalinte kringliks keerata.
Protsess on peaaegu sama, mis lõngavihi tegemisel. Villalint tuleb pikkupidi kolmeks-neljaks kokku keerata, kuni saad kena vorsti (kuidagi väga toiduteemaline jutt täna...). Võtad ühe käega ühest ja teise käega teisest vorsti otsast kinni ja hakkad vorstile keerdu peale keerama. Keerad, kuni vorst muutub päris jäigaks. Seejärel painutad selle pooleks, võttes otsad ühte kätte. Tekib ilus keerdus... pulk - nagu keerdus lõngaviht. Et sellest villavihist kringel saada, torka lahtised otsad vihi teise otsa vahele kinni.
Villakringlid on asendamatud, kui trummelkraasitud villa suuremates kogustes hoida või transportida. Kui kringel lahti teha, siis tuleb ta veidi läbi soputada. Vill pole enam nii kohev kui algses villalindis, ent mitte ka ülemäära kokku surutud.
Kui püüad villakringlit teha ja kirjeldus täiesti arusaamatuks jääb, anna kommentaarides teada. Aga üldiselt on see lihtne!
4 kommentaari:
Väga isuäratavad näevad välja!
Ja selline kerge eelvaade nüüd, milline võiks välja näha nendest kringlitest kedratud lõng :)
Otse kringlitest või? :)
Fotodel olevad kringlid on muidu ammu kedratud ja lõng tuli karrvane (koerakarrvane).
Väga hea kringliks keeramise õpetus. Ma olengi seni mõelnud, et KUIDAS seda õieti tehakse :p
Lahe. Ma tavaliselt keeran kraasilt hästi tihedad rullid. Seda siis kui kohe ei ketra kuid vill on vaja ära paigutaa. Sedasi võtab tunduvalt vähem ruumi kui kraasimata vill kotis.
Postita kommentaar