esmaspäev, 19. september 2011

Käsitsi kedratud nukujuuksed


-->
Aasta alguses küsis sõber Kristiina mult taimedega värvitud lõnga, mis sobiks waldorf-nukule juusteks. Kristiina soovis, et lõng oleks esiteks võimalikult loomulikku pruunikat tooni, teiseks piisavalt peen, et juuksepahmakas ei tunduks ebaloomulikult suur või punutud patsid liiga jämedad. Pärast pikemat jutuajamist temaga sel teemal otsustasin sobiliku lõnga hoopis kedrata.


Paar esimest katsetust olid kehvakesed, ent siis sain lõngad, millega rahule jäin. Ketrasin need kammitud villast, kasutades kammketrust. Eesmärgiks oli tugev ja sile lõng, mis peaks kenasti mängimisele-kammimisele vastu ega jääks liiga puhevile. Pruun ja tumepruun lõng on kedratud rootsi peenvillalamba villast, beež on segu alpakast ja siidist.

Kes soovib ise endale nukku valmistada, siis oktoobris algab Pärnus MMGildis sellesama Kristiina juhendamisel waldorf-nuku valmistamise kursus. Eelregistreerimise aeg küll eile lõppes, aga olen kindel, et mõni inimene mahub veel - küsige infot telefonil 56 623 843 (Marika). Loodan endagi nukukese sügisel lõpuni teha - poleks uskunud, et selle valmistamine niivõrd köitev on!

Alpaka-siidi juustega waldorf-nukk. Nuku ja foto tegi Kristiina Vunk.

4 kommentaari:

Erin ütles ...

Ohh, ma pean seda lõnga sinult ikka tellima. Ei ole ma suutnud kaubandusest head alternatiivi leida.

Meeli ütles ...

Ilus! Näevad tõesti eht-eestlaslikku tooni välja :)

(oi, kui koleda kinnitussõna mulle praegu andis)

Jaani talu ütles ...

Mmm...neid alpaka-siidisegu pikki kiharaid sooviks endalegi :) Eriti mõnus lõng!

Liis ütles ...

Erru - ma hakkan vast novembri paiku jälle nukujuukseid ketrama.

Meeli - eht-kartulikoor, eks :)

Julika - sama siin, tuleb nukkude peal oma unistusi täide viia :P

Related Posts with Thumbnails