esmaspäev, 25. oktoober 2010

Kaks mütsi

Kui ilmad jahedaks läksid, hakati mütse nõudma. Kaks tükki sain valmis - rohelise-sinisetriibulise mehele ja sinise-hallikirju suuremale poisile (kes hea meelega mõlema mütsiga poseeris). Mõned asjad mütsidel ühtemoodi, mõned erinevad.

Sama vill - Bluefaced Leicester'i halli-pruunikirju kammlint. Sama muster - The Boy Hat Pattern, ent mehele kudusin topeltservaga. Mõlemad lõngad kolmekordsed, ent poisi mütsil tavaliselt korrutatud ja mehe omal navaho- ehk kettkorrutusega. Poisi mütsi puhul ketrasin kõigepealt lõnga ja siis torkasin vihi ühe otsa indigopotti. Mehe mütsi jaoks värvisin eelnevalt villa (sinine indigo ja roheline indigo + kaselehed), seejärel ketrasin vaheldumisi sinist ja rohelist villa üheks lõngaks ning korrutasin, nagu ülalpool kirjas, kettkorrutusega (see säilitas triibud).

Lõpetuseks soovin öelda aitäh Leo Babauta'le, kelle suurepärane blogi on mind viimasel ajal innustanud asju mitte ainult alustama, vaid ka lõpule viima.

8 kommentaari:

isehakanud lillekasvataja ütles ...

Kenad mütsid!

Merike ütles ...

Nii mütsid kui mannekeen on vahvad, eriti põnev poisi oma - see et värvimuster tuleb suvaliselt nii nagu värv satub olema.

Tuulike Kivestu-Rotella ütles ...

No mina ütlen, et pojad on Sul õige naksid ja mütsid on vahvad!

Meeli ütles ...

Eks see oma kedratud ja värvitud lõng annab nendele mütsidele parema välimuse kui originaalil. Tõeliselt ilusad ja mehised!
Ja ma esimese hooga vaatasin, et su kaks pojakest nii ühtenägu ja ühesuurused :))

Heli ütles ...

Põnevalt jooksis lõng mustrisse poja mütsil!

Liis ütles ...

Aitäh kõigile! Sinihalli mütsi oli tõesti põnev kududa, polnud aimugi, kuidas asi lõpeb :)

Sokike Sahtlist ütles ...

Peale vaadates igati nauditavad mütsid mõlemad. :)
Aga kuidas sees on olla? Ei kraabi? Mul pojad hüüavad sel sügisel: "Kare!" niipea kui midagi kootut näevad...
Kui Sa vastad, et igati mõnus ja pehme lõng, siis ma tahan järgmiseks teada, kust ketramiseks seda villa saada? :)

Liis ütles ...

Mees igatahes kiitis, et üldse ei sügele ja poiss ka ei kurda... Aga võib-olla on nad mul sellised vähenõudlikud :) Mees käis isegi Hiiu Villa mütsiga :))

BFL pole muidugi meriino ja kerge villatunne on kootud esemetel ikka. Ta on samas pika kiuga, tänu millele on lõngast väljatulevaid kiuotsi vähem (eriti, kuna tegemist kammvillaga). Eks pehmus oleneb ketrustehnikast ka - vähem keerdu=pehmem.

See konkreetne vill on tellitud Pilvelammaste kaudu. Vaatasin, et praegu peab neil hindu eraldi küsima. Kui sama asja tahad, küsi Blue Faced Leicesteri top'i hinda.

Related Posts with Thumbnails