reede, 4. jaanuar 2013

Susi Zuuzi mudikindad

Kas teie mäletate, kes oli susi Zuuzi? Mina küll ei mäletanud (ega Nõiakivi mulle lapsena eriti meeldinud kah). Seetõttu olin veidi hämmingus, kui mu mees neid koerakarvaseid sõrmikuid kätte proovides kummalisi käeliigutusi tegema hakkas ja väitis, et ta on nüüd nagu susi Zuuzi.

Tiibeti mastifi karvaga lõngad - 60% lambavilla, 40% mastifi karva.

Poolikute sõrmedega sõrmikud ehk mudikindad - nagu neid Muhus nimetatakse - on kootud tiibeti mastifi karva sisaldavast lõngast. Oo, see tiibeti mastifi karv - see on pehme kui unelm ja niiii ilusat halli värvi! Ja kui palju karva ühelt koeralt saab! Üks inimene tõi mulle suure-suure, vist 100-liitrise prügikotiga karva. Kott oli poolenisti täis ja omanik väitis, et tegemist on ühe koera ühe aasta karvaga!

Siin fotol püüab Heikki seda Zuuzi käpaliigutust järgi teha. Kes viitsib, võib Youtube'ist kõik Nõiakivi osad üle vaadata, et näha, kuidas see täpselt käib :)

Kui mudikindad valmis said, selgus, et randmeosa sooniku alumine serv on natuke liiga pingul. Palusin abi Sokikeselt, kes, kui Muhus aastavahetusel kohtusime, lahendas probleemi elegantselt Kolumbuse muna stiilis - keeras lihtsalt sooniku kahekorra tagasi :)
Kindad kudusin varrastega 2,5 mm (soonik) ja 2,75 mm (käeosa) ning umbes selle juhendi järgi. Silmuseid lõin üles 44, lõnga kulus 70 g/ 140 m.



4 kommentaari:

Felix ütles ...

Very nice! I love these beautiful dog-hair yarns. I got a pair of socks from Imbi, containing 50/50 wool (from her flock) and dog hair (from her sheep-dogs). They are the warmest, softest socks. I'm not sure if my Google translate is working properly here, but it says the dog hair used in these gloves was spun from Tibetan Mastif? Very fancy and super soft and warm looking for the snowy Estonian winter. Nice job!

Liis ütles ...

Thanks, Felix! Yes, it's Tibetan Mastif, one of my favourite dog hairs for sure. I checked the translation of Google Translate and it was peculiarly funny, as always, but pretty understandable :)

Anonüümne ütles ...

Hästi tore üllatus uue sõna näol - "mudikindad"! See meeldib mulle väga! Kas oskad sõna tausta ka lahti seletada, millest "mudi"?
Minu kogemus koeravillaga piirdub enamuses oma koertega, mis tänu sinule said imeilusaks lõngaks, aitäh! Kuigi minu suurte krantside vill ei ole kindlasti võrreldav Tiibeti mastiffi omaga, on lõng mõnus, tundub ihusõbralik ja mis peamine - oma kallis loom jääb soojust andma ka peale seda, kui tema aeg siinpoolsuses ükskord lõpeb.
Kõike head sulle uueks aastaks!
Terv. Inga

Liis ütles ...

Inga - seda peab muhulaste käest küsima, miks nad nii naljakaid sõnu kasutavad :) Aitäh heade soovide eest!

Related Posts with Thumbnails