reede, 7. märts 2008

Ajakiri "Türgi punane" / Turkey Red Journal

Turkey Red Journal on ajakiri, mis on pühendunud looduslike värvide tutvustamisele. Kaks viimast numbrit on netist kättesaadavad. 2007. a. kevadnumbris oli huvitav ülevaade - looduslike värvidega tegelevad firmad, mida omavad naised :)

Mis värv on türgi punane? Erinevalt laialtlevinud väärarusaamast ei olegi see mingi konkreetne punane värv või värvaine, vaid värvimise protsess, mille tulemusel saadakse rikkalik ja uskumatult vastupidav sinaka alatooniga punane. Põhjalikumalt võid lugeda siit.

Turkey Red Journal
is a newsletter dedicated to introducing the use of natural dyes. Two recent issues are published on-line. There was an interesting overview on spring issue of 2007 - "Women-owned natural dye businesses" :)

What is turkey red? You can read more about this dyeing process here.

2 kommentaari:

Egater ütles ...

Kuidas on selline huvitav ajaveeb mulle märkamatuks jäänud? Õnneks sattusin täna uusi web 2.0 vahendeid otsides Verve peale ja sealt see leid :) Ma olen väääga rahul ja ootan uusi õpetusi.
Kas blogi Kullaketrajates võib reklaamida ;)

Liis ütles ...

Üldiselt olen püüdnud väga madalat profiili hoida, sest blog veel lapsekingades ja pilte pole ka saanud korralikult üles panna... Aga nüüd, kui tean, et lugejaid ka on, hakkan rohkem pingutama :) Mõne aja pärast võib ehk isegi reklaamida ;)

Related Posts with Thumbnails