kolmapäev, 12. august 2009

Korralik kettkorrutus

Kett- ehk navahokorrutuse puhul saab ühest poolitäiest ühekordsest lõngast kolmekordne. Siiani on kettkorrutus minule paras mässamine tundunud, aga nüüd leidsin toreda Sarah Andersoni õppevideo, kus palju häid nippe ja võtteid selle tehnika kohta ära toodud. Niimoodi kettkorrutades on kontroll ja rütm väga head.



Toon lühidalt videos näidatu-räägitu ka eesti keeles ära.

- Ühekordse lõngaga pool asub paremal pool, korrutatava lõnga suhtes täisnurga all.

- Korrutamise ajal püsib parem käsi keha ligidal paigal, hoiab aasa lahti ning tõmbab lõnga läbi aasa.

- Vasak käsi hoiab keerdu kontrolli all ega lase sellel aasa sisse liikuda. See käsi liigub edasi-tagasi, lastes voki poole liikudes valmis lõngal poolile kerida ja siludes tagasi liikudes korrutatavad ühekordsed ühtlaselt kokku.

- Vasaku käe väike sõrm hoiab poolilt tulevat ühekordset lõnga aasalõngadega paralleelselt ega lase neil sassi minna.

- Vasaku käe sõrmedega üle aasakoha liikudes võib seda veidi mudida (vasakule-paremale liigutusega, mitte ette-taha), et aas vähem näha jääks.

- Kettkorrutus sobib lõngale, mis kedratud peenest, suure säbarusega villast (nt. meriino), siis jäävad aasad praktiliselt nähtamatud.

- Kettkorrutuseks ei sobi kasutada jämeda ja jäiga kiuga villast kedratud lõnga, kuna sellise villa kiud ei paindu hästi ja aasad jäävad väga näha.

- Kui ühekordne lõng on enne korrutamist seisnud, siis jääb korrutatud lõng tasakaalu alles peale pesu.

1 kommentaar:

Olen Ülle.... ütles ...

meil kõigil on kümme näppu, kuid mõni oskab neid paremini kasutada. Sama võib öelda ka pea kohta. Kuid kui töötavad mõlemad, siis asjad sujuvad nagu mängeldes.

Related Posts with Thumbnails